Project: Circulaire boerderij van de toekomst

Circulaire boerderij van de toekomst

Future Farm


De Future Farm is een Kennis- en Innovatie HUB voor circulaire rundveehouderij in Lutten (gemeente Hardenberg). De kern van de HUB-functie wordt gevormd door het bedrijf van Erik Back (‘Boer Back’). De ondernemer wil komen tot een zo circulair mogelijke bedrijfsvoering, waarbij zo veel mogelijk kringlopen op het bedrijf of in de omgeving worden gesloten. Tegelijkertijd probeert hij de emissies van schadelijke stoffen (ammoniak en methaan) zo veel mogelijk terug te brengen en wil hij bijdragen leveren aan natuur, landschap en biodiversiteit. Dit alles bij een sluitend verdienmodel.


Multifunctionele ruimtes


Boer Back heeft zijn traditionele melkveebedrijf omgetoverd tot circulaire boerderij van de toekomst! Op de circulaire boerderij produceren we naast voedsel ook kennis. Deze kennis delen we graag met anderen. Daarom hebben we boerderijkamers georganiseerd in het huis naast de boerderij. In deze kamers kunnen burgers, studenten en onderzoekers overnachten. Studenten kunnen tevens gebruik maken van de multifunctionele ruimtes om les te volgen.

“Binnen kennis vergaren, buiten ervaren!”


De techniekhal


Ook agrarische vakmannen en -vrouwen kunnen bij ons aan de slag. In de techniekhal en bijhorende werkplaats staan allerlei soorten landbouwmachines die onderhouden en gerepareerd moeten worden! Daarnaast gaat er ook wel eens iets kapot. Als stagiair help je echt problemen op te lossen! Beleving en onderwijs op de circulaire boerderij van de toekomst. 

Inspiratie


Bij les op locatie hoort natuurlijk een rondleiding. Boer Back neemt de jongeren mee over zijn erf en legt uit waarom hij bepaalde keuzes gemaakt heeft. Inspirerend en informatief. Hoe ziet de droomboerderij van de studenten eruit? Wordt dat ook een boerderij van de toekomst? Iedereen neemt iets anders mee naar huis en dat moet ook. Op naar een toekomstbestendige sector, maar iedere (toekomstige) boer(in) op zijn eigen manier.


Andere projecten

Meer initiatieven bekijken

Share by: